%16 %885 %2024
Memur Haberleri
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Gündem AK Parti, 2028 Seçim Çalışmalarına Gurbetçilerle Başladı: Sınır Kapılarında Kitapçık Dağıtıldı

AK Parti, 2028 Seçim Çalışmalarına Gurbetçilerle Başladı: Sınır Kapılarında Kitapçık Dağıtıldı

AK Parti, 2028 seçim çalışmaları kapsamında erken mesaiye başladı ve ilk adımını gurbetçilere yönelik attı. Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada, tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçilere sınır kapılarında AK Parti'nin yurt dışındaki Türklere yönelik hizmetlerini anlatan kitapçıklar dağıtıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti, 2028 Seçim Çalışmalarına Gurbetçilerle Başladı: Sınır Kapılarında Kitapçık Dağıtıldı

AK Parti, 2028 seçim çalışmaları kapsamında erken mesaiye başladı ve ilk adımını gurbetçilere yönelik attı. Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada, tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçilere sınır kapılarında AK Parti'nin yurt dışındaki Türklere yönelik hizmetlerini anlatan kitapçıklar dağıtıldı. Bu kitapçıklar, AK Parti'nin son 23 yılda yurt dışındaki Türk vatandaşları için gerçekleştirdiği hizmetleri detaylandırıyor.

Gurbetçilere Dağıtılan Kitapçığın İçeriği Neler?

Kitapçıkta, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanma imkanları, e-Devlet üzerinden Türkiye'ye gelmeden yapılabilen işlemler, nüfus ve pasaport işlemleri, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık ve gümrük işlemleri gibi konular yer alıyor. Ayrıca, trafik ve seyahat kolaylıkları gibi gurbetçilerin ilgisini çekecek bilgiler de kitapçıkta bulunuyor.

Kitapçıkta ayrıca 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260’a çıkarıldığı, e-Konsolosluk hizmeti, gezici konsolosluk hizmeti, 8 dilde 7/24 hizmet veren konsolosluk çağrı merkezi gibi hizmetlerin hayata geçirildiği ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları arasından milletvekillerinin seçildiği bilgileri de yer alıyor.

Kapıda Vize Uygulaması ve Diğer Hizmetler

AK Parti'nin 23 yıllık iktidarında yurt dışındaki Türk vatandaşlarına sunduğu birçok hizmet arasında kapıda vize uygulaması da bulunuyor. Bu süreçte, Türk pasaportuyla vizesiz ve kapıda vize ile seyahat edilebilen ülke sayısı 42’den 118’e çıkarıldı. Ayrıca gurbetçilere dövizle bireysel emeklilik imkanı sunuldu ve borçlanma yoluyla emekli olanlara yarı zamanlı çalışma hakkı tanındı.

Dövizle askerlik imkanı sunulurken, 21 günlük temel eğitim şartı da kaldırıldı. Yurt dışından getirilen taşıtların Türkiye’de kalma süresi 185 günden dört yıla çıkarıldı. Türk Hava Yolları'nın 2002’de 78 olan uçuş noktası 350’ye yükseldi.

Yurt Dışındaki Türkler İçin Hangi Kurumlar Çalışıyor?

Kitapçıkta, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının işlerini kolaylaştırmayı amaçlayan çeşitli kurumların çalışmaları da anlatılıyor. Bu kurumlar arasında Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı ve Meclis Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'da Wilfred Zaha Krizi: Transfere Vergi Engeli

Galatasaray'da Wilfred Zaha Krizi: Transfere Vergi Engeli